Customer 1st Website

Tilbage i august 2022, introducerede Customers 1st (daværende Servicepos) os for ideen om et navneskift, som led i en rebrandings strategi. Strategien skal bl.a. skal sikre en større synlighed på det internationale marked, men også tydeligere udtrykke virksomhedens værdier: kunderne skal prioriteres først.

Customers 1st er bag et alt-i-en kassesystem, der optimerer driften, ude i de fysiske butikker. Dette inkluderer at kunne tage imod betalinger fra kunder, håndtere arbejdskort, lagerstyring, automatisk bogføring og meget andet. Kassesystemet har dermed til formål, at skabe rammerne for en mere overskuelig hverdag i butikkerne, ved at samle det hele, så butiksejerne og medarbejderne får mere tid til deres kunder. Et navneskift og en ny identitet, går hånd i hånd med et makeover af virksomhedens online tilstedeværelse – derfor skulle der udvikles en ny hjemmeside, som skulle stå knivskarpt, i forbindelse med lanceringen, af det nye navn.

Rejsen mod en ny identitet
Et nyt navn og en ny visuel identitet er en stor beslutning, der kræver den rette strategi. Customers 1st, samarbejdede med en ekstern designer, for at fastsætte websitets visuelle udtryk. IT Stack var med på sidelinjen i designprocessen, hvor vores viden, sparring og rådgivning, i samarbejde med designeren, resulterede i et færdigt design. Da designet var på plads, var det vigtigt for IT Stack, at sparre med kunden, i forhold til deres ønsker og behov, til det tekniske fundament for løsningen. Brugervenlighed var et af nøgleordene, for udviklingen af websitet. Et af behovene var blandt andet, at Customers 1st og deres medarbejdere, kunne arbejde i Elementor (et page-builder plugin til WordPress). I det hele taget, var det en vigtig faktor, at kunden i de fleste tilfælde, selv kunne oprette og redigere indhold på sitet, uden IT Stacks involvering. 

En anden nøglefaktor for kunden, var en høj performance. Hjemmesiden skulle have en lav loadhastighed og performe tilfredsstillende. Dette var blandt andet en af grundende til en løsning i WordPress Multisite, hvor webshop og indholdssiden opdeles, for maksimal hastighed på sitet. 

Brian Jacobsen | Founder hos Customers 1st

» IT Stack har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med ifm. vores helt store rebranding fra Servicepos til Customers 1st. Vi havde nogle ret præcise retninger og ønsker til vores nye website, og dem har de implementeret med bravur. Derudover er de alle i teamet super flinke, kompetente og har stort fokus på kvalitet. De største anbefalinger herfra. «

Custom moduler og multisite i WordPress

En del af arbejdet, var at udvikle custom moduler i Elementor, for at tilpasse de tilsendte designs nøjagtigt. Vi var under processen i tæt dialog med den eksterne designer, der løbende leverede færdige custom mockups, klar til implementering. Den nye hjemmeside er udviklet som en WordPress Multisite-løsning, hvilket gør det muligt at oprette og administrere flere relaterede websteder, fra én enkelt installation i WordPress. Customers 1st, har tilknyttet en webshop, der sælger hardware, specifikt til kassesystemer. Ideen med en multisite løsning, er i dette tilfælde, at adskille kundens hjemmeside og webshop. Ved at adskille de to sites, sikrer man ultimativ performance på Customers 1st hovedside. Webshoppens indhold befinder sig dermed i en anden database, så det ikke sløver hovedsidens hastighed.  

Ved at tilføje flere steder under én WordPress installation, bliver det også nemmere for medarbejderne, at tilgå de forskellige websites. I de seneste år, har Customers 1st været på en vækstrejse, der bl.a. inkluderer forventningen om at ansætte yderligere 10 medarbejdere i 2023, til deres nuværende team på 23 ansatte. Med en multisite hjemmeside, er det nemmere at tildele specifikke adgange til medarbejderne, således at de udelukkende har adgang til funktioner, inden for deres felt. Et WordPress multisite, gør det i det hele taget nemmere at holde sitet opdateret, frem for at skulle gøre det samme på flere WordPress-installationer.

Fokus på at bevare SEO-mæssig værdi

Foruden udviklingen af det nye sites visuelle identitet, varetog IT Stack også det SEO-mæssige perspektiv af løsningen. Et domæneskift, kan reducere den organiske trafik på hjemmesiden, hvis man ikke tager sine forholdsregler. Vi har derfor i processen været meget opmærksomme på at få så meget SEO-mæssig værdi med over på det nye site, som muligt.

Redirects af alle sider

Når en kunde skifter navn og identitet skal man være opmærksom på at flytte de besøgende over til det nye domæne. I dette tilfælde har vi sikret, at alle “gamle” url’er blev redirect 301 til det nye domæne. Vi har foretaget redirects af alle sider på den gamle hjemmeside, og især været opmærksom på landingssider, der skaber meget trafik, har høje konverteringer og gode søgeordsplaceringer. 

Overvågning af ranking

I forbindelse med, at det nye site er gået live, har vi sørget for at overvåge søgeordenes ranking på Google. Det er altid vigtigt at følge søgeordenes udvikling både før, under og efter domæneskiftet, så eventuelle tab af SEO-mæssig værdi, kan opdages og håndteres løbende. Overvågningen inkluderer også løbende upload af Sitemaps til Google Search console samt sparring med kunden direkte på visse landing pages. Med andre ord, vi følger kunden sikkert igennem de udfordringer, som kan opstå efter en lancering.