Derfor måles din hjemmesides LCP

Google tag manager

Hvorfor er LCP vigtig?

LCP også kendt som “Largest Contentful Paint” referer til tiden det tager for det største synlige billede eller tekstblok at blive gengivet for brugeren ved indlæsning af siden. Det er altså kort fortalt en måling af, hvor lang tid din side bruger på at blive klar til, at en bruger kan tilgå den og se sidens indhold. For at sikre en positiv brugeroplevelse bør hjemmesider stræbe efter en Largest Contentful Paint (LCP) på højst 2,5 sekunder. Med en for høj LCP risikerer man nemlig, at brugeren forlader hjemmesiden til fordel for en konkurrent.

Google måler din hjemmesides indlæsningshastighed

De fleste kender nok til SEO-markedsføring, som er en klassisk strategi til markedsføring på søgemaskinen. Jo bedre du præsterer inden for det felt, desto højere vil du rangere på en søgemaskine. Søgemaskineoptimering er dog ikke det eneste der medbestemmer din placering på Google. Google anvender nemlig tre forskellige måleværdier som ranking-faktorer, Core Web Vitals, hvor LCP er en ud af de tre. Jo lavere du scorer inden for de tre områder, desto mere vil det påvirke din ranking negativt. En hurtig indlæsningstid forbedrer altså ikke kun brugeroplevelsen, det kan også have positive konsekvenser for placeringen i søgeresultaterne. Hos IT Stack fokuserer vi på at optimere LCP, idet vi stræber efter så lav en LCP som muligt for de hjemmesider, vi arbejder med.

Sådan tester du egen hjemmeside

En effektiv hastighedsoptimering med en lav LCP og dermed hurtig indlæsningstid styrker dit brand, øger konverteringsraten, og har samtidig en positiv indflydelse på dine placeringer på Google. Omvendt kan en dårlig indlæsningshastighed negativt påvirke din position på Google og potentielt underminere alt dit arbejde inden for SEO.

Der findes diverse værktøjer til at analysere din hjemmesidens ydeevne, herunder
PageSpeed Insight. Ved brug af PageSpeed Insight kan du teste din hjemmeside ved at indsætte dens URL i søgefeltet og få en grundig analyse af websitets forsides hastighed på både mobil og stationær enhed. Hvis LCP vises på under 2,5 sekunder, indikerer resultat en fornuftig indlæsningshastighed, mens en LCP over 2,5 sekunder antyder en langsommere indlæsningshastighed. Dette værktøj muliggør også sammenligning med dine konkurrenter, så du kan positionere dig mest optimalt i forhold til dem

Google PageSpeed Insight

Har du en høj LCP?

4 tiltag du selv kan gøre, der reducerer din LCP

LCP er afgørende for brugeroplevelsen på din hjemmeside eller webshop. Er din LCP for høj, vil dine besøgende miste tålmodigheden og hoppe videre. Det er med andre ord rigtig dyrt at have en høj LCP. Man kan med en række tiltag reducere loadtiden og dermed LCP’en. Vi gennemgår 4 tiltag herunder.

Billedekomprimering
Billeder tager ofte meget plads på din website. Derfor bør de ikke være større end hvad der er nødvendigt. Billedets filstørrelse kan reduceres uden at det går ud over billedkvaliteten. Til dette kan du benytte dig af hjælpemidler som Kraken.io, TinyPNG og Canva som indeholder billedværktøjer der kan reducere opløsningen og øge komprimering af billeder, uden det går ud over kvaliteten.

Filkomprimering
Mellemrum og kommentar er en del af hjemmesidekodning. Det er nyttigt, men er der unødvendige data påvirker de indlæsningshastigheden negativt. Derfor kan du samle koderne gennem eks. JacaScript eller CSS og minimerer derved antallet af forespørgsler til webserveren.

Cachelagring
En cache plugin er en software, som kan installeres på din hjemmeside. Den opretter midlertidige kopier som gemmes på serveren og derved kan siderne hurtigt indlæses. Det vil sige, at når en bruger besøger dit website, så gemmes de statiske filer automatisk, så når de besøger websitet en anden gang, loades det hele ikke igen. Man skal dog være opmærksom på, at brugerne ikke kan se opdateringer uden man først har tømt cachen.

Content Delivery Network
Er din website multinational med brugere fra forskellige lande langt fra hinanden, bør man gøre brug af Content Delivery Network. Her spredes websitets filer ud på servere over hele verden, således, at siden hurtigt indlæses uanset hvor du er. Det betyder, at de ikke skal hente indholdet fra en lokal server tæt på dig, men får det leveret tæt på en server hvor de er. Det giver en bedre brugeroplevelse.

En hurtig indlæsningstid står ikke alene

LCP er uden tvivl en væsentlig faktor inden for SEO. Mens LCP fokuserer på at forbedre brugeroplevelsen ved at sikre en hurtig indlæsnings af sidens indhold, er det dog vigtigt at erkende, at SEO er en kompleks disciplin, og LCP ikke er det eneste afgørende element.

I det store billede handler SEO nemlig om at skabe en omfattende og positiv onlineoplevelse for brugerne. Selvom LCP er vigtigt, er det afgørende at tage højde for alle aspekter af websidens ydeevne for at sikre en konkurrencedygtig positionering i søgeresultaterne. En velafbalanceret tilgang til SEO, der adresserer flere ydeevnefaktorer, vil have større succes med at tilfredsstille både brugerne og søgemaskinerne.

 

Skal din hjemmeside være mere brugervenlig

IT Stack kan hjælpe dig

Google belønner hjemmesider der indlæses hurtigt, hvorfor det er vigtigt at du er opmærksom på din websites LCP.

Få rådgivning af os

Vi kan hjælpe med analyse, test af funktionalitet og elementer. Kort sagt, vi kan forbedre din hjemmeside.

Lad os tage en snak