Flyt til Svendborg

Flyt til Svendborg

Hvordan skaber man en digital løsning, der formidler Svendborg Kommunes mange muligheder, på en overskuelig måde for potentielt nye tilflyttere? Svendborg Kommune havde et ønske om at skabe en platform, der gjorde det nemt og overskueligt for tilflyttere og besøgende, at finde informationer omkring bl.a. kommunens kulturliv, institutioner, boligmarked, erhverv og naturliv. Med overskriften ”Flyt til Svendborg” har vi hos IT Stack, sørget for et nyt digitalt initiativ, til Svendborg Kommune. Initiativet skaber fokus omkring kommunens mange attraktive muligheder, for nytilkomne. Det var vigtigt, at hjemmesiden fik et enkelt design, hvor budskabet er skarpt formidlet.

En hjemmeside på de besøgendes præmisser

Svendborg Kommune positionerer sig som “byen der har plads til folk som dig, uanset om du er til vild ungdom eller villa og vovse.” Derfor var det vigtigt at have den brede målgruppe for øje, ift. hjemmesidens design og helhedsoplevelse. Det er essentielt, at alle er i stand til at navigere rundt i hjemmesidens indhold og finde inspirerende materiale, og ikke mindst vigtig viden om Svendborg kommune. Der har været et fokus på at gøre hjemmesiden ‘lækker for øjet’ med nye tiltag, i form af videomateriale og portrætter, med historier fra beboerne i Svendborg.

Esther Andersen | Udviklingskonsulent for Svendborg Kommune

» Vores samarbejde med Christian og Nikolaj har fungeret upåklageligt. De har hele vejen igennem været gode til at lytte til såvel vores behov ift. hjemmesiden, men også vores ønsker mht. opsætning/farve og design. I sidste ende har vi fået et resultat, der fuldstændig lever op til forventningen, og som har fået et stilrent og brugervenligt udtryk.. «

Et intuitivt CMS-system sikrer nemt og hurtigt nyt indhold

Nøgleordet er brugervenlighed, hvad end det handler om hjemmesidens besøgende eller det efterfølgende arbejde og optimering af platformens indhold. Vi lavede hjemmesiden i tæt samarbejde med klienten, så vi sikrede os, at deres behov blev mødt undervejs. En hjemmesideløsning af denne type, blev lavet i CMS-systemet WordPress. WordPress er intuitivt, hvilket gør, at vi nemt har kunne oplære klienten i at bruge programmet, så de selv har kunne administrere og bidrage til hjemmesiden efterfølgende. På den måde har Svendborg Kommune nu mulighed for at udvide deres hjemmeside nemt og hurtigt, så de konstant kan opdatere de besøgende, med alt den viden de har brug for.  Samtidig fokuserede vi desuden på at hastighedsoptimere hjemmesiden, så deres besøgende får den optimale brugeroplevelse. 

Data omkring de besøgende

Klienten har under hele processen været med fra sidelinjen. Udover sparring ift. de Mockups der blev produceret undervejs, har de modtaget oplæring i håndtering af hjemmesiden og tilhørende data. Ved at oplære medarbejdere i systemet, får alle en mulighed for at bidrage med nyttige artikler og viden omkring Svendborg Kommune, til hjemmesiden. Formålet med flyttilsvenborg.dk er at samle interessant og relevant viden, som kan videresende den besøgende til Svendborg Kommunes hjemmeside. Hjemmesidens nye løsning, er unikt for et kommunalt projekt. Den giver mulighed for at følge med i data omkring nye tilflyttere og andre besøgendes proces. Man kan dykke ned i den research, som de har gjort sig omkring Svendborg, og dermed få indsigt i, hvad de besøgende synes er den mest attraktive viden. Dette kan i sidste ende øge chancerne for en endnu bedre brugeroplevelse, hvor man kan tilpasse indholdet, alt efter hvad den besøgende ønsker mest mulig information og inspiration om.

Flyt til Svendborg mobil